Novice

Športni direktor Maribora Zlatko Zahović umirja evforijo: Vsako tovrstno mnenje je prepovedano!

Več

Sreda 22. marec 2017

(Ne)srečna gledalka obiskala Wobaya: Dobila opravičilo, darilo in ... (foto)

Na nedeljski tekmi med Olimpijo in Koprom se je na zelenici znašla bakla, član zmajev pa jo je želel hitro spraviti s terena in jo nespretno zalučal med gledalce. Med temi jo je najbolj skupila gledalka Tadeja oziroma njena bunda, ki je bila uničena.

Julius Wobay se je za to dejanje nemudoma opravičil in obljubil, da bo povrnil stroške, kar je danes tudi storil. Štajerka je Wobaya danes tudi osebno spoznala, za darilo dobila dres s številko 10, nogometaš pa ji je še pokril stroške, ki so nastali ob uničeni bundi. 

Tadeja je prišla na trening nogometašev v družbi svojega fanta Oskarja, ki je prav tako navijač Olimpije, ob srečanju pa je obljubila, da bosta še prišla v Stožice. 

"Tadeja in Oskar, še enkrat opravičilo z naše strani in se vidimo na tekmah!" je ob tem še sporočil klub, ki je Tadeji podaril tudi sezonsko vstopnico.

##IMAGE-502690##

##IMAGE-502689##

Sreda 22. marec 2017

Wobayeva bakla dobila epilog: Najprej opravičilo, toda to sploh še ni bilo vse

Ne samo z dobro predstavo, Julius Wobay je na nedeljski tekmi med Olimpijo in Koprom, ki se je v Stožicah končala z 1:1, postregel tudi z nespretnim odzivom, ko sta na zelenico prileteli dve bakli. Eno je zalučal nazaj na glavno tribuno največjega stadiona v državi in s tem poskrbel za ogromno zmedo in preplah med obiskovalci.

Na srečo se ni zgodilo nič hujšega, nastradala je zgolj jakna ene od obiskovalk, ki se ji je nogometaš iz Sierre Leone nemudoma opravičil. A ne samo to. Nogometaš Olimpije bo nesrečnici povrnil nastale stroške, hkrati ji bo klub iz Ljubljane v znak opravičila podaril dres in sezonsko vstopnico. Lepa gesta, ni kaj!

Sreda 22. marec 2017

Enajsterica 25. kroga po izboru obiskovalcev

Enajsterica 25. kroga Prve lige Telekom Slovenije po izboru obiskovalcev portala Prvaliga.si.
Sreda 22. marec 2017

Statistični posladki 25. kroga

Amedej Vetrih je odigral 150. tekmo v Prvi ligi Telekom Slovenije, Alen Jogan pa je zbral že 250 prvoligaških nastopov. Nikola Gatarić je dosegel 50. prvoligaški zadetek Krškega. Jasmin Handanović se je z 16.810 minutami v dresu Maribora prebil na četrto mesto klubske lestvice.
Sreda 22. marec 2017

Olimpija še čaka na prvo zmago pomladi

Nogometaši ljubljanske Olimpije in Kopra so se v 25. krogu Prve lige Telekom Slovenije razšli z neodločenim izidom 1:1 (1:0).
Sreda 22. marec 2017

Aluminij do pomembne zmage

Nogometaši Aluminija so v 25. krogu Prve lige Telekom Slovenije premagali velenjski Rudar s 3:0 (1:0).
Sreda 22. marec 2017

Štajerski derbi brez zmagovalca

Nogometaši Celja in Maribora so se v 25. krogu Prve lige Telekom Slovenije razšli z neodločenim izidom 1:1 (1:1).
Sreda 22. marec 2017

Radomlje še naprej brez točke

Nogometaši Kalcerja iz Radomelj so v 25. krogu Prve lige Telekom Slovenije v Domžalah izgubili proti Krškemu z 0:2 (0:0).
Sreda 22. marec 2017

Preobrat Gorice za nove tri točke

Nogometaši Gorice so v 25. krogu Prve lige Telekom Slovenije premagali Domžale s 3:1 (0:1).
Sreda 22. marec 2017

Pred tekmo: Olimpija - Koper

Olimpija tudi po menjavi trenerja ni vknjižila prvih pomladanskih točk. Po porazu v Domžalah so zmaji izgubili še Roka Kronavetra, v Stožice pa prihaja Koper, ki se lahko v tem trenutku pohvali z najdaljšo serijo neporaženosti. Kozlički so neporaženi zadnjih pet krogov.
Sreda 22. marec 2017

Pred tekmo: Aluminij - Rudar Velenje

V nedeljskem popoldnevu se bosta v Kidričevem pomerili ekipi, ki sta v nadaljevanju Prve lige Telekom Slovenije vknjižili že tri različne izide. Aluminij in Rudar sta spomladi vknjižila po štiri točke, kakšen bo izkupiček po tekmi 25. kroga?
Sreda 22. marec 2017

Pred tekmo: Celje - Maribor

Maribor spomladi še ni oddal točke, naskok pred Olimpijo pa je povečal na devet točk. Vijoličaste pred marčevskim premorom čaka štajerski derbi s Celjem, ki je ob Kopru in Mariboru eden treh klubov, ki so v nadaljevanju sezone še neporaženi.
Sreda 22. marec 2017

Pred tekmo: Kalcer Radomlje - Krško

Ob Kamniški Bistrici se bosta v dvoboju dna lestvice udarila desete Radomlje in osmo Krško. Krčani so po porazu s Celjem odslovili Tomaža Petroviča, na klop pa se je preselil Rok Zorko. Kako uspešen bo ognjeni krst novega stratega Posavcev?
Sreda 22. marec 2017

Pred tekmo: Gorica - Domžale

Prvoligaše čaka še zadnja obveznost pred marčevskim premorom. Uvodno tekmo 25. kroga PLTS bodo na severu Primorske odigrali Goričani in Domžalčani, ki ju na lestvici loči devet točk. Kakšna bo razlika po sobotni tekmi?
Sreda 22. marec 2017

Enajsterica 24. kroga po izboru obiskovalcev

Enajsterica 24. kroga Prve lige Telekom Slovenije po izboru obiskovalcev portala Prvaliga.si.
Sreda 22. marec 2017

Statistični posladki 24. kroga

Prvoligaši so v letošnji sezoni dosegli že več kot 300 zadetkov, pod 300. se je podpisal Danijel Pranjić. Mitja Viler je odigral 300. tekmo v PLTS, ob tem pa, tako kot tudi Aleksander Rajčević, presegel mejo 23 tisoč minut. Domžale so zabeležile najboljši obisk domače tekme v prvoligaški zgodovini kluba.
Sreda 22. marec 2017

Petroviča na klopi Krškega zamenjal Zorko

Po Luki Elsnerju je Tomaž Petrovič še drugi trener v nadaljevanju Prve lige Telekom Slovenije, ki se je poslovil od trenerskega stolčka. Vodstvo krškega prvoligaša je zdaj že bivšega stratega Posavcev odstavilo po včerajšnjem porazu s Celjem in na njegovo mesto posadilo Roka Zorka.
Sreda 22. marec 2017

Prva profesionalna pogodba za Amadeja Brecla

Vodstvo celjskega prvoligaša je sodelovanje podaljšalo še z enim otrokom kluba. Po Ninu Pungaršku in Janezu Pišku, ki sta že uveljavljena nogometaša članskega moštva, je nov dogovor sklenil tudi Amadej Brecl.
Sreda 22. marec 2017

Domžalčani s tremi točkami na derbiju

Nogometaši Domžal so v tekmi 24. kroga prve lige Telekom Slovenije premagali Olimpijo z 1:0 (1:0).
Sreda 22. marec 2017

Celje do zmage v Krškem

Nogometaši Celja so v 24. krogu Prve lige Telekom Slovenije v gosteh premagali Krško s 3:2 (2:0).
Sreda 22. marec 2017

Maribor do gladke zmage

Nogometaši Maribora so v 24. krogu Prve lige Telekom Slovenije premagali Aluminij s 4:1 (1:0).
Sreda 22. marec 2017

Koper do visoke zmage

Nogometaši Kopra so v 24. krogu Prve lige Telekom Slovenije premagali Kalcer Radomlje s 4:1 (2:1).
Sreda 22. marec 2017

Rudarju doma ne gre

Nogometaši velenjskega Rudarja so v 24. krogu Prve lige Telekom Slovenije izgubili proti Gorici z 1:3 (0:2).
Sreda 22. marec 2017

Pred tekmo: Domžale - Olimpija

Domžalčani in Ljubljančani v pomlad niso krenili po željah. Rumeni so po zapravljenih priložnostih v dveh tekmah osvojili točko, v zmajevem gnezdu pa je ceno po dveh zaporednih porazih plačal Luka Elsner, ki ga je nasledil Marijan Pušnik.
Sreda 22. marec 2017

Pred tekmo: Krško - Celje

Nedeljski spored bodo z dvobojem na Gubcu odprli Krčani in Celjani. Gostitelji se v tekmo podajajo brez kapetana Krajcerja, a s popotnico, da v prvoligaških obračunih s Celjem še niso izgubili, grofje pa v šestih tekmah še niso premagali Marka Zalokarja.
Sreda 22. marec 2017

Pred tekmo: Maribor - Aluminij

Kakšna bo prednost Maribora ob vstopu v zadnjo tretjino prvenstva? Vijoličasti po torkovi zmagi nad Gorico zmajem bežijo za šest točk, v Ljudski vrt pa prihajajo Kidričani, ki so jeseni Mariborčanom že odščipnili nekaj dragocenih točk.
Sreda 22. marec 2017

Pred tekmo: Koper - Kalcer Radomlje

Koprski nogometaši v dveh tekmah nadaljevanja sezone še niso zadeli, a so se kljub temu razveselili že štirih točk. Na prvi doseženi zadetek v drugem delu Prve lige Telekom Slovenije čakajo tudi Radomljani, ki ob tem lovijo tudi nujno potrebne točke.
Sreda 22. marec 2017

Pred tekmo: Rudar Velenje - Gorica

Prvoligaši bodo v soboto in nedeljo zaključili drugo tretjino prvenstva, uvodna tekma pa bo odigrana v Velenju. Rudar bo po odmevnem slavju v Stožicah pričakala Gorico, ki je imela nekaj časa manj za pripravo, saj je dvoboj z Mariborom odigrala v torkovem popoldnevu.
Sreda 22. marec 2017

Pušnik se je vrnil na klop Olimpije

Olimpija je v nadaljevanje Prve lige Telekom Slovenije zakorakala z dvema zaporednima porazama in s tem Mariboru dovolila, da je na vrhu prvoligaške razprdelnice pobegnil na šest točk prednosti. Davek je plačal Luka Elsner, ki je na trenerskem stolčku danes zamenjal Marijan Pušnik.
Sreda 22. marec 2017

Enajsterica 23. kroga po izboru obiskovalcev

Enajsterica 23. kroga Prve lige Telekom Slovenije po izboru obiskovalcev portala Prvaliga.si.
Sreda 22. marec 2017

Statistični posladki 23. kroga

Maribor je v 88. prvoligaškem dvoboju z Gorico vknjižil 50. zmago. Dalibor Volaš, ki je dosegel 80. prvoligaški zadetek, in Darko Zec sta presegla mejo 13 tisoč minut, Elvedin Džinić pa se lahko pohvali z več kot 17 tisoč prvoligaškimi minutami. Nemanja Mitrović je odigral stoto tekmo v PLTS.
Sreda 22. marec 2017

Maribor povišal prednost

Nogometaši Gorice so v 24. krogu Prve lige Telekom Slovenije izgubili proti Mariboru z 2:4 (1:2).
Sreda 22. marec 2017

Pred tekmo: Gorica - Maribor

Sobotno deževje, ki je razmočilo zelenico, Goričanom in Mariborčanom ni dovolilo igranja nogometa. Tekmeca se bosta tako udarila tri dni kasneje od sprva načrtovanega termina, kakšen bo razplet dvoboja?
Sreda 22. marec 2017

Rudar znova osvojil Ljubljano

Nogometaši Rudar Velenja so v tekmi 23. kroga Prve Lige Telekom Slovenije v Ljubljani premagali Olimpijo s 4:2 (1:0).
Sreda 22. marec 2017

Remi v Kidričevem

V 23. krogu Prve lige Telekom Slovenije sta se v Kidričevem domači Aluminij in Krško razšla z neodločenim izidom 1:1 (0:1).
Sreda 22. marec 2017

Tekma med Gorico in Mariborom v torek

Tekma 23. kroga Prve lige Telekom Slovenije med Gorico in Mariborom je zaradi razmočenega igrišča prestavljena na torek, 7.3.2017, ob 16.00. Neposredni prenos tekme bo na Kanalu A.
Sreda 22. marec 2017

Koper presenetil v Domžalah

Nogometaši Domžal so v 23. krogu Prve lige Telekom Slovenije izgubili proti Kopru z 0:1 (0:1).
Sreda 22. marec 2017

Volaš odločil v Celju

Nogometaši Celja so v 23. krogu Prve lige Telekom Slovenije premagali Kalcer Radomlje z 1:0 (0:0).
Sreda 22. marec 2017

Video: Podoživite prvoligaško poslastico!

Prva liga Telekom Slovenije je zakorakala v pomlad v odmevnem slogu – z nogometno poslastico v Ljudskem vrtu, ko sta merila moči največja slovenska rivala. Atraktivnost in pomembnost dvoboja so prepoznali tudi zvesti navijačev, ki so še enkrat več do zadnjega kotička napolnili mariborski stadion.
Sreda 22. marec 2017

Disciplinski sodnik določil kazni po sobotnem derbiju

Nogometna zveza Slovenije obsoja navijaške izgrede, do katerih je prišlo na tekmi 22. kroga PLTS med Mariborom in Olimpijo v Ljudskem vrtu in katerih posledica je bila dvakratna prekinitev tekme ob uporabi pirotehničnih sredstev na tribuni. Na NZS podpiramo zgolj navijaško kulturo, ki pomeni športno navijanje na nogometnih stadionih in ne vključuje ogrožanja drugih ali sebe.
Sreda 22. marec 2017

Pred tekmo: Olimpija - Rudar Velenje

Olimpijo po porazu v Ljudskem vrtu čaka domača preizkušnja z Rudarjem. Velenjčani so v pomlad krenili s točko proti Domžalam, jeseni pa so dvakrat zagodli tudi zmajem, ki so v dveh tekmah s knapi iztržili zgolj točko.
Sreda 22. marec 2017

Pred tekmo: Aluminij - Krško

Kidričane po pomembnem skalpu Radomelj čaka še dvoboj z drugim konkurentom za obstanek v prvoligaški konkurenci. Krčani na novo zmago čakajo že vse od 15. kroga, z morebitnim porazom bi zdrsnili na nehvaležno deveto mesto.
Sreda 22. marec 2017

Pred tekmo: Domžale - Koper

Domžalčani so brez zmage ostali na boleč način, s prejetim golom v zaključnih sekundah. Zdaj čaka rumene domača tekma s Koprom, ki je v zadnjih sedmih tekmah z Domžalami iztržil vsega točko.
Sreda 22. marec 2017

Pred tekmo: Celje - Kalcer Radomlje

Pred prvoligaši je drugi pomladanska obveznost. Tako Celjani kot Radomljani v nadaljevanje Prve lige Telekom Slovenije niso zakorakali v skladu z željami in cilji. Kdo se bo bolje odrezal v dvoboju 23. kroga?
Sreda 22. marec 2017

Pišek med grofi do konca leta 2019

Celjani so na današnji novinarski konferenci, na kateri je bil predstavljen partner kluba, predstavili sedmerico zimskih novincev, druženje s predstavniki sedme sile pa so grofje izkoristili tudi za podpis nove pogodbe z Janezom Piškom.
Sreda 22. marec 2017

Pogodbo podaljšal še Rom

Vodstvo domžalskega prvoligaša je v minulih tednih sodelovanje podaljšalo že s številnimi nogometaši. Ob nosilcih igre sta pogodbo podpisala tudi mladinca Marko Huč in Lovro Vrandečič, soigralcema v mladinski selekciji pa je danes sledil še Matija Rom.
Sreda 22. marec 2017

Enajsterica 22. kroga po izboru obiskovalcev

Enajsterica 22. kroga Prve lige Telekom Slovenije po izboru obiskovalcev portala Prvaliga.si.
Sreda 22. marec 2017

Trojica podaljšala, Zahović se ne bo vrnil v Heerenveen

Po zmagi v derbiju z ljubljansko Olimpijo so v Ljudskem vrtu pristaše vijoličastih razveselili še z nekaj kadrovskimi novostmi. Sodelovanje so podaljšali Marko Šuler, Damjan Bohar in Sandi Ogrinec, znana pa je tudi nadaljnja usoda Luke Zahovića.
Sreda 22. marec 2017

Znova odlična gledanost derbija

Pretekli konec tedna se je v Prvi ligi Telekom Slovenije začel težko pričakovani spomladanski del prvenstva, ki je nemudoma postregel z izjemnim nogometnim spektaklom v mariborskem Ljudskem vrtu. Tega si je ogledalo 12.000 gledalcev na tribunah in 329.383 pred TV zasloni.
Sreda 22. marec 2017

Statistični posladki 22. kroga

Koper in Celja sta odigrala 1300. remi v zgodovini Prve lige Telekom Slovenije. Dalibor Volaš je odigral 200 prvoligaških tekem, Miran Burgič in Matic Kotnik sta vknjižila 150. nastop. Jasmin Handanović je v PLTS odigral že več kot 24, Alen Jogan 21, Marko Šuler pa 19 tisoč minut.
Sreda 22. marec 2017

V rumenem tudi mlajši od bratov Elsner

Luka Elsner je z 227 prvoligaškimi nastopi še vedno rekorder domžalskega kluba. Bivši branilec rumenih se bo morda že čez dobra dva tedna, ko bo z Olimpijo gostoval ob Kamniški Bistrici, srečal tudi z mlajšim bratom Rokom, ki bo po vzoru Luke spomladi zaigral v domžalskem dresu.
Sreda 22. marec 2017

Za konec kroga remi na Bonifiki

Nogometaši Kopra in Celja so se v 22. krogu Prve lige Telekom Slovenije razšli z neodločenim izidom 1:1 (0:1).
Sreda 22. marec 2017
Klub T ST
MAR 25 56
OLI 25 47
DOM 25 43
GOR 25 37
CEL 25 35
LKP 25 35
RUD 25 29
KRŠ 25 26
ALU 25 25
RAD 25 9